Запечена качка з картоплею

Качку готують різними способами. ЇЇ можна запекти в духовці разом з овочами. Сьогодні ми будемо готувати качку з картоплею.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка2 кг
  • картопля500 г
  • цибуля1 шт
  • смалець1 ст.ложка
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза маком
  • мед1 ст. ложка
  • соняшникова олія20 г

Способ приготовления

Тушку качки випатруйте, обмийте і обсушіть паперовим рушником. Змажте її смальцем і натеріть сіллю, перцем.

Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо на невеликі шматки.

Цибулю чистимо, дрібно кришимо і обсмажуємо на олії. Добавляємо до картоплі, солимо і перемішуємо.

Тушку качки нафаршировуємо картоплею з цибулею, зашиваємо кондитерською ниткою і обмазуємо медом. Залишки картоплі покладіть навколо качки.

Ставимо смажитися качку в розігріту духовку на 2 години при температурі 180 градусів до готовності. Час від часу тушку потрібно поливати соком, який буде виділятися при смаженні. Шкірка в качки повинна бути золотистого кольору і хрусткою.

Запечена качка з картоплею готова. Перед подачею на стіл розріжте на шматки. Смачного!