Качка з яблуками та рисом

Здебільшого качку з яблуками та рисом готують на свята. Це дуже традиційна, смачна та апетитна страва.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка2 кг
  • рис1 стакан
  • яблука3 шт
  • апельсин1 шт
  • оливкова олія2 ст. ложки
  • паприка1 чайна ложка
  • каррі1 чайна ложка
  • вершкове масло3 ст. ложки
  • коріандр меленийза смаком
  • базилік сухийза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сіль1 чайна ложка

Способ приготовления

Тушку качки випатруйте, обмийте і обсушіть паперовим рушником.

Рис миємо та варимо в підсоленій воді до готовності. Ретельно промиваємо під холодною водою.

Яблука, апельсину миємо, чистимо та нарізаємо на невеликі шматки.

Змішуємо яблука, апельсину, рис, добавляємо до них спеції, сіль і ретельно перемішуємо.

Беремо нитку з голкою та зашиваємо отвір там де була шия. Потім тушку качки в середині солимо і обсипаємо спеціями за смаком.

Фаршем начиняємо качку і зашиваємо великими, красивими стібками. Ставимо в холодильник на 1 годину або на ніч для пропитки.

Обсипаємо качку спеціями, соллю та обмазуємо олією. Перекладаємо в глибоке деко змазане жиром і зверху притрушуємо кришеними яблуками.

Ставимо качку випікатися в розігріту духовку на 3 години при температурі 220 градусів. Але на протязі випікання качку повинно перевертати декілька раз.

Качка з яблуками та рисом готова. Начинку викладаємо на тарілку а на верх розрізану качку на шматки. Смачного!