Качка з яблуками та рисом
Здебільшого качку з яблуками та рисом готують на свята. Це дуже традиційна, смачна та апетитна страва.
Список ингредиентов
- качка — 2 кг
- рис — 1 стакан
- яблука — 3 шт
- апельсин — 1 шт
- оливкова олія — 2 ст. ложки
- паприка — 1 чайна ложка
- каррі — 1 чайна ложка
- вершкове масло — 3 ст. ложки
- коріандр мелений — за смаком
- базилік сухий — за смаком
- чорний мелений перець — за смаком
- сіль — 1 чайна ложка
Способ приготовления
Тушку качки випатруйте, обмийте і обсушіть паперовим рушником.
Рис миємо та варимо в підсоленій воді до готовності. Ретельно промиваємо під холодною водою.
Яблука, апельсину миємо, чистимо та нарізаємо на невеликі шматки.
Змішуємо яблука, апельсину, рис, добавляємо до них спеції, сіль і ретельно перемішуємо.
Беремо нитку з голкою та зашиваємо отвір там де була шия. Потім тушку качки в середині солимо і обсипаємо спеціями за смаком.
Фаршем начиняємо качку і зашиваємо великими, красивими стібками. Ставимо в холодильник на 1 годину або на ніч для пропитки.
Обсипаємо качку спеціями, соллю та обмазуємо олією. Перекладаємо в глибоке деко змазане жиром і зверху притрушуємо кришеними яблуками.
Ставимо качку випікатися в розігріту духовку на 3 години при температурі 220 градусів. Але на протязі випікання качку повинно перевертати декілька раз.
Качка з яблуками та рисом готова. Начинку викладаємо на тарілку а на верх розрізану качку на шматки. Смачного!
- Дата публикации: 27.11.16 - 01:24
- Добавлен в кулинарную книгу: 0