Запечена щука з картоплею

Страви з риби дуже популярні. Особливо їх готують на великі свята . Рибу можна смажити. тушити, запікати, фарширувати. Сьогодні ми приготуємо запечену щуку з картоплею, так вона буде смачніша і апетитніша.

  • Основной ингредиент: щука
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука1 шт
  • картопля5 шт
  • цибуля 2 шт
  • спеції до рибиза смаком
  • соняшникова олія20 г
  • чорний мелений перецьза маком
  • сільза смаком
  • лимон1 шт

Способ приготовления

Рибу чистимо від люски, нутрощів, зябер і ретельно миємо.

Змішуємо сіль, перець, спеції і натираємо рибу і збризкуємо лимонним соком.

Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо на дольки.

Цибулю чистимо, миємо і нарізаємо на кільця.

На деко для випікання вистилаємо фольгу і змазуємо олією. Викладаємо щуку а по боках нарізані овочі. Добре загортуємо фольгу, щоб при випіканні не витікала рідина.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Потім фольгу відкриваємо і випікаємо ще 15 хвилин до рум'яності.

Запечена щука з картоплею готова. Викладаємо на велике блюдо і прикрашаємо половинками лимона. Смачного!