Пісна підлива з шампіньйонів

Розпочався великий піст і тому ми готуємо пісні страви. Підливу для грибів готувати нескладно та швидко. Соус виходить дуже смачним та ситним.

Список ингредиентов

  • шампіньйони свіжі300 г
  • цибуля2 шт
  • кубики бульйонні грибні1 шт
  • соняшникова олія6 ст. ложок
  • борошно пшеничне2 ст. ложки
  • чорний мелений перецьза маком
  • сільза смаком
  • вода1 літр

Способ приготовления

Цибулю чистимо, миємо , дрібно кришимо і смажимо на олії до золотистого кольору.

Гриби промиваємо під холодною водою і подрібнюємо на невеликі шматки. Смажимо на сковороді 25 хвилин під закритою кришкою. Під час смаження періодично помішуйте гриби дерев'яною лопаткою, щоб не пригоріли.

Потім додаємо грибний кубик бульйону ретельно перемішуємо, продовжуємо смажити але кришку не накриваємо.

До грибів додаємо смажену цибулю, борошно перемішуємо , щоб не було грудочок.

Вливаємо тоненькою цівкою воду і мішаємо до однорідності. Доводимо соус до кіпіння, солимо, перчимо і ще готуємо 10 хвилин на маленькому вогні.

Пісна підлива з шампіньйонів готова. Подавати до столу гарячою. Смачного!