Тушена качка з морквою та цибулею

Тушковану качку з овочами можна готувати не тільки на свята але і кожного дня. Головне в пригтуванні страви не потріно лити багато води, так можна втратити смак м'яса.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка1 шт
  • цибуля2 шт
  • морква2 шт
  • часник4 зубчики
  • хмелі-сунеліза смаком
  • чорний мелений перецьза маком
  • чорний перець горошкомза смаком
  • сільза смаком
  • лавровий лист3 шт
  • вода500 мл

Способ приготовления

Беремо готову тушку качки миємо холодною водою, розрізаємо на шматки та кладемо в утятницю. Заливаємо холодною водою, щоб покрило м'ясо і ставимо тушитися на вогонь.

Після тогог, як википить половина води добавляємо спеції, сіль.

Цибулю чистимо. миємо і дрібно нарізаємо.

Моркву чистимо, миємо і натираємо на крупній терці.

Овочі кладемо в утятницю тушимо, ще 25 хвилин під закритою кришкою до готовності. За 10 хвилин до кінця тушіння добавте дрібно рубаний часник і лавровий лист.

Тушена качка з морквою та цибулею готова. Ніжну та прянну качку подають разом з рисом або картоплею. Смачного!