Щука в сметані

Для того, щоб щука вийшла дуже смачною, вам не потрібно нічого особливого, просто трішки спецій для запаху, сметана, щоб риба була більш соковитою. Приготувати щуку в сметані дуже легко та просто.

  • Основной ингредиент: щука
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука1 кг
  • сметана800 г
  • вершкове масло2 ст. ложки
  • лимон1 шт
  • мускатний горіхза смаком
  • чорний мелений перецьза маком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Обережно розрізаємо щуку вподовж й виймаємо всі кішки, які є в середині. Потім, добре миємо під водою.

Натираємо щуку з усіх сторін і всередині сіллю та перцем за смаком.

Потім змащуємо щуку вершковим маслом.

Перекладаємо щуку в форму для запікання й змащуємо сметаною. Ставимо щуку в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Далі, виймаємо готову щуку з духовки посипаємо мускатним горіхом й поливаємо лимонним соком.

Щука в сметані готова. Смачного!