Запечена маринована качка
Головний секрет приготування качки - промаринувати перед запіканням. Тоді качка буде з соковито-ніжною, хрусткою скоринкою.Таке блюдо краще готувати на свята.
Список ингредиентов
- качка — 2 кг
- яблука — 1 кг
- оливкова олія — 3 ст. ложки
- апельсин — 1 шт
- лимон — 1 шт
- орегано — за маком
- базилік — за смаком
- майоран — за смаком
- вода — 1 стакан
- чорний мелений перець — за смаком
- сіль — за смаком
Способ приготовления
Беремо готову тушку качки миємо холодною водою і просушуємо паперовим рушником в середині, назовні.
Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, додаємо олію, сік лимона, апельсина і все ретельно перемішуємо.
Готовим маринадом змащуємо качку з усіх боків і залишаємо на 2 години для маринування.
Яблука миємо і нарізаємо на дольки. Берем половину яблук і фаршируємо качку в середині і шию. Черевце качки проколюємо зубочистками.
Перекладаємо качку в глибоке деко з кришкою і крильця обв'язуємо ниткою. На дно деко кладемо решту яблук на них качку , заливаємо водою і накриваємо кришку.
Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів. Потім дістати качку перевернути полити соком, викласти з верху яблука і не накриваючи кришку поставити готуватися, ще 20 хвилин до золотистої скоринки.
Запечена маринована качка готова. Смачного!
- Дата публикации: 01.12.16 - 17:11
- Добавлен в кулинарную книгу: 1