Запечена маринована качка

Головний секрет приготування качки - промаринувати перед запіканням. Тоді качка буде з соковито-ніжною, хрусткою скоринкою.Таке блюдо краще готувати на свята.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка2 кг
  • яблука1 кг
  • оливкова олія3 ст. ложки
  • апельсин1 шт
  • лимон1 шт
  • ореганоза маком
  • базилікза смаком
  • майоранза смаком
  • вода1 стакан
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Беремо готову тушку качки миємо холодною водою і просушуємо паперовим рушником в середині, назовні.

Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, додаємо олію, сік лимона, апельсина і все ретельно перемішуємо.

Готовим маринадом змащуємо качку з усіх боків і залишаємо на 2 години для маринування.

Яблука миємо і нарізаємо на дольки. Берем половину яблук і фаршируємо качку в середині і шию. Черевце качки проколюємо зубочистками.

Перекладаємо качку в глибоке деко з кришкою і крильця обв'язуємо ниткою. На дно деко кладемо решту яблук на них качку , заливаємо водою і накриваємо кришку.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів. Потім дістати качку перевернути полити соком, викласти з верху яблука і не накриваючи кришку поставити готуватися, ще 20 хвилин до золотистої скоринки.

Запечена маринована качка готова. Смачного!