Запечена щука в духовці

Не один святковий стіл не буває без рибної страви. Найпопулярніше і найкорисніше блюдо з річково, свіжої та запеченої риби.

  • Основной ингредиент: щука
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука2 кг
  • вершкове масло25 г
  • майонез3 ст. ложки
  • цибуля1 шт
  • спеції до рибиза смаком
  • лимон1 шт
  • морква1 шт
  • сільза смаком
  • соняшникова олія3 ст. ложки

Способ приготовления

Щуку чистимо від люски, внутрощів, промиваємо холодною водою і робимо декілька надрізів в подовж хребта.

Посипаємо рибу сіллю, спеціями, змазуємо майонезом.Залишаємо в холодильнику на ніч для маринування.

Цибулю і моркву чистимо, миємо, нарізаємо кільцями.

Масло беремо холодне і нарізаємо пластинами.

Лимонку миємо і нарізаємо тоненькими дольками.

В середину риби накладаємо цибулю з морквою, в надрізи вставляємо масло і лимон.

Кладемо рибу на деко, змазане олією і ставимо в духовку запікатися на 1 годину при температурі 180 градусів.

Запечена щука в духовці готова. До столу краще подавати теплою. Смачного!