Пиріжки на молоці

Пиріжки на молоці готувати саме задоволення. Це улюблена випічка дорослих та дітей а начинку можна класти на свій смак. Такі пиріжки зручно брати з собою для перекусу.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • молоко250 мл
  • курячі яйця1 шт
  • вершкове масло60 г
  • цукор250 г
  • свіжі дріжджі20 г
  • сметана120 г
  • оливкова олія3 ст. ложки
  • яблука6 шт
  • вода100 мл
  • ванілін1 чайна ложка
  • крохмаль1 чайна ложка
  • сільдрібка
  • кориця1 чайна ложка

Способ приготовления

Розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо одну столову ложку цукру й перемішуємо.

Яйце збиваємо зі сметаною. Додаємо 30 гр вершкового масла кімнатної температури, молочну суміш, ванілін, 100 г цукру, оливкову олію й знову збиваємо за допомогою міксеру.

Далі додаємо просіяне борошно й замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Яблука чистимо, видаляємо кісточки, насіння й нарізаємо на шматки.

На сковороді розігріваємо масло й перекладаємо яблука. Додаємо цукор та корицю, все перемішуємо. Тушимо до м'якоті яблук, на маленькому вогні під закритою кришкою. Потім, даємо начинці прохолонути.

Тісто розділяємо на шматки. Кожен шматок розкачуємо, по центру викладаємо начинку й ліпимо пиріжки. Пиріжки перекладаємо на деко залишаємо на 20 хвилин, щоб підійшли.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріжки на молоці готові. Подавати такі пиріжки теплими до чаю або какао. Смачного!