Запечена качка з апельсинами

Королівське блюдо до святкового столу- це неперевершена качка з апельсинами. ЇЇ ароматно- солодкуватий запах заполонить вашу кухню. Гості будуть задоволені таким блюдом.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка2,5 кг
  • апельсини5 шт
  • яловичий бульйон1 л
  • борошно пшеничне1 ст. ложка
  • вершкове масло100 г
  • лисття розмарину3 шт
  • апельсиновий лікер100 г
  • мед1 ст. ложка
  • приправа карріза смаком
  • вино біле сухе100 г
  • чорний мелений перецьза смаком
  • часник4 зубчики
  • сільза смаком
  • вода1 стакан

Способ приготовления

В качаній тушці відрізаємо шию без шкіри а шкіру ховаємо в середину. Промиваємо качку під холодною водою і висушуємо паперовим рушником.

Натираємо її сіллю, перцем на зовні, всередині і залишаємо маринуватися в холодильнику на 1 годину.

Апельсини миємо і просушуємо. 1 апельсину нарізаємо кільцями. З другої видавлюємо сік приблизно 100 грамів. З трьох зрізаємо цедру спеціальним ножем і кладемо в тарілку. Дольки апельсин нарізаємо ножем на невеликі кусочки.

Промариновану тушку качки фаршируємо апельсинами і листочками розмарину.

На дно гусятниці кладемо кружальця апельсини а на верх фаршировану качку.

Готуємо соус. В мисці змішуємо апельсиновий лікер, сік, мед. Готовим соусом поливаємо качку але невсім.

В гусятницю виливаємо воду, накриваємо кришку і ставимо в розігріту духовку на 2 години при температурі 180 градусів. Час від часу поливайте тушку залишившимся соусом. За 30 хвилин приберіть кришку, полийте соусом, добавте кільця апельсина і запікайте без кришки до готовності.

Запечена качка з апельсинами готова. Смачного!