Фарширована качка

Сьогодні ми будемо готувати смачну і ароматну фаршировану качку з хрусткою, запеченою скоринкою. А щоб качка вдалася і прикрасила ваш святковий стіл повинно правильно підібрати інгрідієнти.

Список ингредиентов

  • качка1 шт
  • яблука5 шт
  • чорнослив200 г
  • майонез50 г
  • мед2 ст. ложки
  • гірчиця1 ст. ложка
  • часник5 зубчиків
  • молота корицяза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • карріза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Качку ретельно миємо холодною водою і просушуємо паперовим рушником.

Чорнослив замочуємо у воді на 10 хвилин і просушуємо.

Яблука миємо, чистимо та нарізаємо крупними шматочками.

Часник чистимо та розрізати зубочки на половинки.

Мед змішуємо з майонезом і натираємо цим соусом качку ззовні та зсередини. Натираємо також гірчицею, сіллю та спеціями і залишаємо на кілька годин для маринування.

Тушку качки начиняємо яблуками, чорносливом, часником і зашиваємо ниткою. На качці робимо надрізи і вставляємо зубочки часнику. Перекладаємо качку на решітку і ставимо під решітку деко з водою. Випікаємо в розігрітій духовці 2 години при температурі 180 градусів до готовності. Час від часу поливайте качку соком, який буде виділятися.

Фарширована качка готова. До столу подавати краще теплою із картоплею. Смачного!