Яблучний пляцок з пісочного тіста

Яблучний пляцок з пісочного тіста дуже смачний і простий у приготуванні десерт. Його зручно брати з собою для перекусу, обіду разом із чашечкою гарячого чаю.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне180 г
  • яблука4 шт
  • вершкове масло200 г
  • цукор220 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • лимон1/2 шт
  • курячі яйця3 шт
  • вершки1 стакан
  • цукрова пудра1 ст. ложка
  • молота кориця1/2 чайної ложки
  • стручок ванілі1 шт

Способ приготовления

Яблука миємо, чистимо і нарізаємо кубиками.

Стручок ванілі розрізаємо і видаляємо серцевину.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло 50 г, додаємо ваніль, корицю, цукор. Розігріваємо помішуючи, щоб цукор повністю розтопився. Добавляємо покришені яблука, трохи води і злегка перемішуємо. Залишаємо яблучну начинку охолоджуватись.

Беремо решту вершкового масла і розтираємо з цукром до однорідності. Потім до суміші додаємо яйця, поступово просіяне борошно, розпушувач, середину ванілі і замішуємо тісто.

Форму для випікання змазуємо маслом. Розкатуємо тісто і кладемо у форму а на верх яблуневу начинку без рідини. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів до готовності. Після випікання залишаємо пляцок охолонути.

Збиваємо вершки з лимонним соком, цукровою пудрою і добавляємо соус в якому тушкувалися яблука. Отриману масу виливаємо на пляцок, розрівнюємо і ставимо в холодильник на 1 годину.

Яблучний пляцок з пісочного тіста готовий. Смачного!.