Яблучний пляцок з пісочного тіста
Яблучний пляцок з пісочного тіста дуже смачний і простий у приготуванні десерт. Його зручно брати з собою для перекусу, обіду разом із чашечкою гарячого чаю.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 180 г
- яблука — 4 шт
- вершкове масло — 200 г
- цукор — 220 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- лимон — 1/2 шт
- курячі яйця — 3 шт
- вершки — 1 стакан
- цукрова пудра — 1 ст. ложка
- молота кориця — 1/2 чайної ложки
- стручок ванілі — 1 шт
Способ приготовления
Яблука миємо, чистимо і нарізаємо кубиками.
Стручок ванілі розрізаємо і видаляємо серцевину.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло 50 г, додаємо ваніль, корицю, цукор. Розігріваємо помішуючи, щоб цукор повністю розтопився. Добавляємо покришені яблука, трохи води і злегка перемішуємо. Залишаємо яблучну начинку охолоджуватись.
Беремо решту вершкового масла і розтираємо з цукром до однорідності. Потім до суміші додаємо яйця, поступово просіяне борошно, розпушувач, середину ванілі і замішуємо тісто.
Форму для випікання змазуємо маслом. Розкатуємо тісто і кладемо у форму а на верх яблуневу начинку без рідини. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів до готовності. Після випікання залишаємо пляцок охолонути.
Збиваємо вершки з лимонним соком, цукровою пудрою і добавляємо соус в якому тушкувалися яблука. Отриману масу виливаємо на пляцок, розрівнюємо і ставимо в холодильник на 1 годину.
Яблучний пляцок з пісочного тіста готовий. Смачного!.
- Дата публикации: 04.12.16 - 14:25
- Добавлен в кулинарную книгу: 0