Тертий пиріг до чаю

На дворі зима і ми частенько сідаємо до столу чаювати. Тому сьогодні ми приготуємо тертий пиріг з пісочного тіста . Готувати його нескладно та швидко.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне4 стакани
  • курячі яйця2 шт
  • вершкове масло200 г
  • цукор1 стакан
  • ванілін2 г
  • сода0,5 чайної ложки
  • оцет0,5 чайної ложки
  • варення смородини1 стакан

Способ приготовления

До масла кімнатної температури додаємо ванілін, цукор і збиваємо міксером до кремоподібної маси.

Додаємо до маси яйця, гашену соду і ще раз перемішуємо.

Поступово додаємо просіяне борошно до маси і замішуємо тісто за допомогою міксера.

Тісто розділяємо на дві частини. Більшу частину залишаємо а доменшої додаємо півсклянки борошна і вимішуємо до однорідності.

Деко для випіканя застилаємо пергаментним папером і викладаємо більшу частину тіста. На тістот викладаємо смородяне варення.

Меншу частину тіста скатуємо в кульку і натираємо на верх варення за допомогою великої тертушки.

Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Тертий пиріг до чаю готовий. Перед подачею до столу, розріжте пиріг гострим ножем на ромбики. Смачного!