Тертий пиріг до чаю
На дворі зима і ми частенько сідаємо до столу чаювати. Тому сьогодні ми приготуємо тертий пиріг з пісочного тіста . Готувати його нескладно та швидко.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 4 стакани
- курячі яйця — 2 шт
- вершкове масло — 200 г
- цукор — 1 стакан
- ванілін — 2 г
- сода — 0,5 чайної ложки
- оцет — 0,5 чайної ложки
- варення смородини — 1 стакан
Способ приготовления
До масла кімнатної температури додаємо ванілін, цукор і збиваємо міксером до кремоподібної маси.
Додаємо до маси яйця, гашену соду і ще раз перемішуємо.
Поступово додаємо просіяне борошно до маси і замішуємо тісто за допомогою міксера.
Тісто розділяємо на дві частини. Більшу частину залишаємо а доменшої додаємо півсклянки борошна і вимішуємо до однорідності.
Деко для випіканя застилаємо пергаментним папером і викладаємо більшу частину тіста. На тістот викладаємо смородяне варення.
Меншу частину тіста скатуємо в кульку і натираємо на верх варення за допомогою великої тертушки.
Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Тертий пиріг до чаю готовий. Перед подачею до столу, розріжте пиріг гострим ножем на ромбики. Смачного!
- Дата публикации: 05.12.16 - 22:26
- Добавлен в кулинарную книгу: 0