Печені пиріжки

Печені пиріжки - це традиційне російське блюдо. Готуються вони швидко а для начинки ми візмемо картоплю. Тоді пиріжки будуть смачними, ароматними та ситними.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне320 г
  • курячі яйця1 шт
  • вершкове масло30 г
  • молоко200 мл
  • цибуля1 шт
  • картопля4 шт
  • сухі дріжджі 10 г
  • цукор1 ст. ложка
  • соняшникова олія2 ст. ложки
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

В тепле молоко додаємо сухі дріжджі та цукор, перемішуємо й залишаємо на 10 хвилин.

Потім додаємо сіль, розтоплене вершкове масло та яйце, все перемішуємо. Просіюємо борошно й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину.

Картоплю миємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою й відварюємо до готовності.

Цибулю чистимо й подрібнюємо ножем. Викладаємо на розігріту сковороду з олією й обсмажуємо до золотистого відтінку.

Картоплю чистимо від шкірки й нарізаємо на кубики. Додаємо до картоплі цибулю, сіль, перець за смаком й перемішуємо.

Тісто розділяємо на однакові частинки. Кожну частину розкачуємо, викладаємо по 2 столові ложки начинки й ліпимо пиріжки.
Перекладаємо пиріжки на деко для запікання. Ставимо деко в розігріту духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Печені пиріжки готові. Подавати до столу теплими. Смачного!