Тушена качка в сметані

Тушене качка в сметані — це дуже смачна страва, яка підійде для будь-якого святково столу. Подавати качку в сметані можна до різного гарніру, за вашим смаком. Готувати не складно, а просто.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка1 шт
  • яблука3 шт
  • сметана250 г
  • вода150 мл
  • цибуля2 шт
  • соняшникова олія5 ст. ложок
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Тушку качки помити та дати обсохнути. Далі, нарізати на куски.

Цибулю чистимо й подрібнюємо ножем.

Яблука миємо, чистимо від насіння й нарізаємо на кубики.

Викладаємо качку на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо до золотистої скоринки з обох сторін.

На окремій сковороді обсмажуємо цибулю та яблука, на протязі 3-5 хвилин.

Качку солимо та перчимо за смаком. Додаємо до неї цибулю й яблука, заливаємо водою й тушкуємо приблизно 1 годину під закритою кришкою на маленькому вогні. В кінці, додаємо сметану й перемішуємо.

Тушена качка в сметані готова. Смачного!