Тертий пиріг

До вас скоро придуть гості а до чаю немає солоденького. Нетурбуйтеся ми навчимо, як швидко приготувати смачний, хрусткий тертий пиріг на вершковому маслі.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне4 стакани
  • вершкове масло200 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор200 г
  • ванілін2 г
  • сода1/2 чайної ложки
  • оцет1/2 чайної ложки
  • варення малини1 стакан

Способ приготовления

До масла кімнатної температури додаємо ванілін, цукор і збиваємо міксером до кремоподібної маси.

До кремової маси додаємо яйця, гашену соду і ще раз перемішуємо.

Поступово додаємо просіяне борошно до маси і замішуємо тісто за допомогою міксера.

Тісто розділяємо на дві частини. Більшу частину залишаємо а до меншої додаємо півсклянки борошна і вимішуємо до однорідності.

Деко для випіканя застилаємо пергаментним папером і викладаємо більшу частину тіста. На тістот викладаємо малинове варення.

Меншу частину тіста скатуємо в кульку і натираємо на верх варення за допомогою великої тертушки.

Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Тертий пиріг готовий. Перед подачею до столу, розріжте пиріг гострим ножем на ромбики. Смачного!