Пляцок з яблуками та маком

Пляцок з яблуками та маком - це надзвичайно смачний та красивий пиріг. На вигляд він дуже високий, але легко ріжеться ножем. Готувати його складнувато але результат Вас здивує.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне600 г
  • яблука500 г
  • мак1 стакан
  • вершкове масло300 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор300 г
  • варене згущонне молоко300 г
  • сметана1 стакан
  • молоко150 мл
  • розпушувач3 чайні ложки
  • какао1 ст. ложка
  • кориця меленаза смаком

Способ приготовления

Беремо м'яке вершкове масла і розтираємо з цукром. Додаємо сметану та розмішуємо до однорідності.

Потроху всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто, яке не буде прилипати до рук. Розподілити готове тісто на 3 рівні шматочки. Кожен шматочок загорнути у пакет та помістити у холодильник на 1 годину.

Готуємо макову начинку. Мак заливаємо кип'ятком та залишаємо на 1 годину. Потім воду зливаємо і розтираємо мак у блендері. Яйце збиваємо з цукром до однорідності. Змішуємо дві столові ложки борошна з чайною ложкою розпушувача і додаємо до яєчної суміші, додати мак і все ретельно перемішати.

Одну частину тіста розкатуємо у пласт та викладаємо на деко, застелене пергаментним папером, зробивши при цьому невеличкі бортики. Викладаємо на пласт рівним шаром макову масу. Ставимо випікатися у розігріту духовку на 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Тепер готуємо яблучну начинку. Яблука миємо, чистимо та нарізаємо тонкими шматочками. Посипаємо цукром, корицею та добре перемішуємо. Другу частину тіста розкатуємо у пласт та викладаємо на деко, застелене пергаментом. Зверху рівномірно викладаємо яблучну начинку. Третю частину тіста також розкатуємо у пласт та накриваємо ним начинку. Краї з'єднуємо та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо корж до готовностi.

М'яке вершкове масла збиваємо міксером до посвітління. Потім частинами додаємо згущене молоко, кожен раз ретельно розмішуємо міксером, та збиваємо крем до однорідності.

Готові коржі залишити до повного охолодження. Потім на блюдо викладаємо корж з маком, змазуємо його кремом та накриваємо коржем з яблуками. Змазуємо поверхню кремом і залишаємо пляцок на годину при кімнатній температурі, а потім ставимо у холодильник на декілька годин.

Пляцок з яблуками та маком готовий. Смачного!