Пиріг з сиром та вишнями

Сьогодні, напевно не зустрінеш людину, яка б не любила запашний домашній пиріг. Тому, хочемо поділитися неабияким смачним рецептом пирога. Він ідеально підійде для чаювання.

Список ингредиентов

  • сир600 г
  • вишня350 г
  • курячі яйця5 шт
  • цукор320 г
  • вершкове масло120 г
  • молоко1/2 стакана
  • борошно пшеничне250 г
  • манка100 г
  • лимон1 шт
  • грецькі горіхи50 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • сільдрібка

Способ приготовления

В окрему миску просіюємо борошно.

Вершкове масло кімнатної температури нарізаємо на кубики. Додаємо до борошна розпушувач, одне яйце, 120 гр цукру, цедру лимона й дрібку солі. Все перемішуємо й замішуємо тісто. Готове тісто залишаємо на 30-40 хвилин в холодильнику.

Молоко доводимо до кипіння й всипаємо манну крупу. Виключаємо вогонь й перемішуємо.

Відокремлюємо жовтки від білків. До білків додаємо три каплі лимонного соку й збиваємо в пінку.

До манки всипаємо цукор й перемішуємо. Потім, додаємо сир, жовтки, розпушувач й змішуємо. Далі, обережно вводимо білки.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто й робимо бортики. Випікаємо корж у духовці, поки він не матиме красивий колір.

Викладаємо вишню на корж й заливаємо сирковою масою, зверху посипаємо подрібненими горіхами. Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів.

Пиріг з сиром та вишнями готовий. Смачного!