Печиво без яєць

Печиво без яєць - це дуже ніжний і легкий десерт. Випічка хрустка і просто тане в роті. Ідеально підійде до сімейного чаювання.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • цукор70 г
  • вершкове масло100 г
  • сметана150 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • сільдрібка
  • ванільний цукор10 г

Способ приготовления

Вершкове масло кімнатної температури ретельно розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо у суміш сметану і перемішуємо.

Потім просіяне борошно, змішуємо з розпушувачем, і замішуємо не дуже круте тісто. Загортаємо тісто у плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто розкачуємо у пласт завтовшки приблизно 5 мм. Чим тонше ви розкачаєте тісто, тим більш хрустким вийде цукрове печиво.

За допомогою фігурного ножа, формочок або звичайної склянки виріжте із тіста печиво.

Викладаємо печиво на застелене папером для випічки деко, зверху посипаємо цукром. Щоб цукрове печиво вийшло більш різноманітним, можна також присипати його корицею, маком, подрібненими горіхами.

Відправляємо цукрове печиво у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин і випікаємо до золотистого кольору.

Струсіть печиво з дека і подавайте до чаю.

Печиво без яєць готове. Смачного!