Жарені пиріжки з картоплею без дріжджів
Жарені пиріжки з картоплею можна готувати і без дріжджів. Для цього нам знадобиться кефір і розпушувач. Пиріжки виходять смачні та ситні їх зручно брати з собою для перекусу.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 500 г
- кефір — 500 мл
- курячі яйця — 2 шт
- цукор — 1 чайна ложка
- соняшникова олія — 5 ст.ложки
- розпушувач — 10 г
- картопля — 1 кг
- цибуля — 3 шт
- вода — 1 л
- сіль — за смаком
Способ приготовления
Збиваємо яйця з сіллю та цукром, добавляємо кефір та перемішуємо.
Далі, просіюємо борошно з розпушувачем й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
Картоплю миємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо за смаком й відварюємо до готовності. Потім, воду зливаємо та перетворюємо картоплю в пюре.
Цибулю чистимо, миємо та подрібнюємо ножем.
На розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю й обсмажуємо до золотистого відтінку.
До картопляного пюре додаємо цибулю, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Тісто ділимо на рівні частини. Кожну частину розкачуємо, по середині викладаємо начинку й ліпимо пиріжки.
Далі, на розігріту сковороду з олією викладаємо пиріжки й обсмажуємо з обох сторін до золотої, хрусткої скоринки.
Жарені пиріжки з картоплею без дріжджів готові. Смачного!
- Дата публикации: 07.12.16 - 15:23
- Добавлен в кулинарную книгу: 0