Жарені пиріжки з картоплею без дріжджів

Жарені пиріжки з картоплею можна готувати і без дріжджів. Для цього нам знадобиться кефір і розпушувач. Пиріжки виходять смачні та ситні їх зручно брати з собою для перекусу.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • кефір500 мл
  • курячі яйця2 шт
  • цукор1 чайна ложка
  • соняшникова олія5 ст.ложки
  • розпушувач10 г
  • картопля1 кг
  • цибуля3 шт
  • вода1 л
  • сільза смаком

Способ приготовления

Збиваємо яйця з сіллю та цукром, добавляємо кефір та перемішуємо.

Далі, просіюємо борошно з розпушувачем й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.

Картоплю миємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо за смаком й відварюємо до готовності. Потім, воду зливаємо та перетворюємо картоплю в пюре.

Цибулю чистимо, миємо та подрібнюємо ножем.

На розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю й обсмажуємо до золотистого відтінку.

До картопляного пюре додаємо цибулю, сіль, перець за смаком і перемішуємо.

Тісто ділимо на рівні частини. Кожну частину розкачуємо, по середині викладаємо начинку й ліпимо пиріжки.

Далі, на розігріту сковороду з олією викладаємо пиріжки й обсмажуємо з обох сторін до золотої, хрусткої скоринки.

Жарені пиріжки з картоплею без дріжджів готові. Смачного!