Пляцок без крему

У Вас залишилися яблука, які вже прив'яли , неспішіть їх викидати. З таких яблук, можна приготувати чудово- ніжний десерт до чаю.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне1 стакан
  • курячі яйця2 шт
  • цукор100 г
  • сметана2 ст. ложки
  • маргарин100 г
  • цедра лимона20 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • кориця1 чайна ложка
  • крохмаль1 ст. ложка
  • яблука1 кг

Способ приготовления

Готуємо яблуневу начинку. Яблука миємо і нарізаємо пластинками. Кладемо в тарілку і добавляємо цедру лимона, корицю, цукор, крохмаль і перемішуємо.

В просіяне борошно добавляємо розпушувач, протертий маргарин, жовтки, цукор, сметану і замішуємо тісто.

Тісто розділяємо на дві частини. Одну частину розкатуємо і кладемо на деко для випікання роблячи бортики.

На тісто рівномірно викладаємо начинку з яблук. Розкатуємо другу частину тіста і накриваємо защіпуючи краї.

Пиріг змазуємо збитими білками і проколюємо виделкою. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Пляцок без крему готовий. Перед подачею, посипте цукровою пудрою і розріжте на кусочки. Смачного!