Тертий пляцок з повидлом

Ваші рідні полюбляють щось солоденьке до чаю? Ми Вам рекомендуєм приготувати самий швидкий рецепт випічки- це хрусткий, смачний тертий пляцок з повидлом.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне4 стакани
  • курячі яйця2 шт
  • вершкове масло200 г
  • цукор200 г
  • ванілін2 г
  • сода1/2 чайної ложки
  • оцет1/2 чайної ложки
  • повидло яблучне200 г

Способ приготовления

Беремо масло кімнатної температури і додаємо ванілін, цукор, збиваємо міксером до кремоподібної маси.

До кремової маси додаємо яйця, гашену соду і ще раз перемішуємо.

Поступово додаємо просіяне борошно до маси і замішуємо тісто за допомогою міксера.

Тісто розділяємо на дві частини. Більшу частину залишаємо а до меншої додаємо півсклянки борошна і вимішуємо до однорідності.

Деко для випіканя застилаємо пергаментним папером і викладаємо більшу частину тіста. На тістот викладаємо яблучне повидло.

Меншу частину тіста скатуємо в кульку і натираємо на верх повидла за допомогою великої тертушки.

Ставимо пиріг випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Тертий пляцок з повидлом готовий. Перед подачею до столу посипте пляцок цукровою пудрою. Смачного!