Пиріжки на дріжджах

Пиріжки на дріжджах - це дуже давній рецепт наших бабусь. Раніш ми спостерігали за цим процесом приготування і ліплення пиріжків. А тепер самі готуємо і навчаємо своїх юних господинь.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне300 г
  • сухі дріжджі11 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор1 ст. ложка
  • молоко130 мл
  • вершкове масло50 г
  • яблучне повидло200 г
  • сільдрібка

Способ приготовления

В тепле молоко додаємо розтоплене масло, дріжджі, сіль, цукор і перемішуємо залишаємо на 10 хвилин.

Потім додаємо яйце, просіяне борошно, замішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб підійшло.

З тіста формуємо кружечки, накладаємо повидло і ліпимо пиріжки. Викладаємо на деко застелене пергаментом.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на30 хвилин при температурі 200 градусів до готовності.

Пиріжки на дріжджах готові. Подавати до столу теплими із чашкою гарячого чаю. Смачного!