Запечена курка в духовці

Курку можна варити, тушити, смажити але найкращий спосіб приготувати її в духовці. На смак вона буде дуже соковита, з хрускою скоринкою.

Список ингредиентов

  • курка2 кг
  • часник2 зубчика
  • спеції до куркиза смаком
  • соняшникова олія20 г
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза маком

Способ приготовления

Тушку курки миємо і просушуємо паперовим рушником.

Часник чистимо, миємо і подрібнюємо.

Курку натираємо сіллю, перцем, спеціями і часником. Залишаємо курку на 1 годину в холодному місці для маринування.

Деко для запікання змазуємо олією і викладаємо курку яка промаринувалясь.

Ставимо деко в розігріту духовку для запікання на 1 годину при температурі 200 градусів. Через 30 хвилин курку переверніть.

Запечена курка в духовці готова. До столу подавайте з свіжими овочами. Смачного!