Пляцок з яблук з киселем
Пляцок з яблук- так називається западно-українська випічка. Торт- пиріг має прямокутну форму і після випікання його нарізають на ромбики які нагадують тістечка.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 3 стакани
- курячі яйця — 5 шт
- маргарин — 150 г
- сметана — 150 г
- яблука — 5 шт
- порошок до печива — 1 чайна ложка
- цукор — 200 г
- червоний кисель — 1 пачка
Способ приготовления
В просіяне борошно добавляємо порошок, маргарин, цукор, жовтки, сметану, цукор і замішуємо тісто. Розділяємо тісто на більшу і меншу частини. Меншу кладемо в морозильник.
Більшу частину тіста розкатуємо і кладемо на деко для випікання, застелене пергаментом.
Яблука миємо, чистимо і нарізаємо на пластини.
Білки з цукром збиваємо міксером до стійкої піни і в кінці добавляємо кисель.
На тісто викладаємо яблука, поливаємо збитими білками і зверху натираємо тісто з морозильника на крупній тертушці.
Ставимо випікатися в розігріту духовку на 45-50 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Пляцок з яблук з киселем готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою. Смачного!
- Дата публикации: 12.12.16 - 20:00
- Добавлен в кулинарную книгу: 0