Пляцок з яблук з киселем

Пляцок з яблук- так називається западно-українська випічка. Торт- пиріг має прямокутну форму і після випікання його нарізають на ромбики які нагадують тістечка.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця5 шт
  • маргарин150 г
  • сметана150 г
  • яблука5 шт
  • порошок до печива1 чайна ложка
  • цукор200 г
  • червоний кисель1 пачка

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо порошок, маргарин, цукор, жовтки, сметану, цукор і замішуємо тісто. Розділяємо тісто на більшу і меншу частини. Меншу кладемо в морозильник.

Більшу частину тіста розкатуємо і кладемо на деко для випікання, застелене пергаментом.

Яблука миємо, чистимо і нарізаємо на пластини.

Білки з цукром збиваємо міксером до стійкої піни і в кінці добавляємо кисель.

На тісто викладаємо яблука, поливаємо збитими білками і зверху натираємо тісто з морозильника на крупній тертушці.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 45-50 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Пляцок з яблук з киселем готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою. Смачного!