Дріжджовий пиріг з вишнями

Дуже смачний та пухкий виходить вишневий пиріг з дріжджового тіста. Такий пиріг подають до столу теплим із чашкою чаю або з молоком.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • молоко220 мл
  • борошно пшеничне400 г
  • цукор160 г
  • маргарин80 г
  • сухі дріжджі1 ст. ложка
  • курячі яйця2 шт
  • сметана50 г
  • крохмаль2 ст. ложки
  • вишні500 г

Способ приготовления

Спочатку робимо опару. В тепле молоко додаємо 1 ложку цукру, дріжджі і 1 стакан просіяного борошна. Замішуємо рідке тісто, загортуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Вишні миємо, видаляємо кісточки і просушуємо.

Тісто піднялося в двічі. Тепер до нього додаємо цукор, яйце, розтоплений маргарин і решту просіяного борошна. Замішуємо тісто , щоб не липло до рук, накриваємо і залишаємо на 1 годину.

Готове тісто розминаємо і відщіпуємо невелику частину тіста для решітки пирога.

Форму для випікання змазуємо маслом і застилаємо пергаментом. Викладаємо тісто у форму роблячи бортики по краям. тісто посипаємо борошном і крохмалем.

Потім викладаємо вишню і посипаємо цукром. З відкладеної частини тіста робимо джгутики і викладаємо на вишні у вигляді решітки, защіплюючи краї. Пиріг змазуємо яйцем.

До сметани додаємо ложку цукру, ложку борошна, ретельно перемішуємо. Цією сумішю заливаємо серединки решітки і залишаємо пиріг на 10 хвилин, щоб підійшов.

Ставимо випікатися пиріг у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 175 градусів до золотистого кольору.

Дріжджовий пиріг з вишнями готовий. Смачного!