Тертий пиріг на смальці
Пиріг можна готувати не тільки на молоці, кефірі, маслі але і по рецепту наших бабусь на смальці. На смак він виходить дуже смачний, розсипчастий з хрусткою скоринкою. Добре підійде до чашечки чаю або какао.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 4 стакани
- смалець — 200 г
- курячі яйця — 3 шт
- цукор — 200 г
- сода — 1/2 чайної ложки
- цукрова пудра — 2 ст. ложки
- яблука — 3 шт
Способ приготовления
До розтопленого смальцю добавляємо цукор, яйця і ретельно розмішуємо .
Потім додаємо просіяне борошно, погашену соду і замішуємо тісто. Тісто розділяємо на дві частини, заматуємо в плівку і заморожуємо.
Яблука миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.
Деко для випікання змазуємо маслом і натираємо половину тіста. Потім викладаємо терті яблука перетрушуючи їх цукром і знову натираємо тісто.
Ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Готовий тертий пиріг на смальці посипте цукровою пудрою. Смачного!
- Дата публикации: 14.12.16 - 11:00
- Добавлен в кулинарную книгу: 0