Тертий пиріг на смальці

Пиріг можна готувати не тільки на молоці, кефірі, маслі але і по рецепту наших бабусь на смальці. На смак він виходить дуже смачний, розсипчастий з хрусткою скоринкою. Добре підійде до чашечки чаю або какао.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне4 стакани
  • смалець200 г
  • курячі яйця3 шт
  • цукор200 г
  • сода1/2 чайної ложки
  • цукрова пудра2 ст. ложки
  • яблука3 шт

Способ приготовления

До розтопленого смальцю добавляємо цукор, яйця і ретельно розмішуємо .

Потім додаємо просіяне борошно, погашену соду і замішуємо тісто. Тісто розділяємо на дві частини, заматуємо в плівку і заморожуємо.

Яблука миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.

Деко для випікання змазуємо маслом і натираємо половину тіста. Потім викладаємо терті яблука перетрушуючи їх цукром і знову натираємо тісто.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.

Готовий тертий пиріг на смальці посипте цукровою пудрою. Смачного!