Запечена щука з овочами

Запечена щука з овочами цілком підходить для святкового столу. Запікати її можна у власному соку з овочами із додаванням невеликої кількості олії, тоді риба буде набагато смачнішою і соковитішою.

  • Основной ингредиент: щука
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука2 кг
  • цибуля1 шт
  • морква1 шт
  • соняшникова олія3 ст. ложки
  • спеції до рибиза смаком
  • сметана2 ст. ложки
  • сільза смаком
  • вершкове масло20 г

Способ приготовления

Щуку чистимо від люски, внутрощів, промиваємо холодною водою і розрізаємо на кусочки.

Посипаємо рибу сіллю, спеціями, змазуємо сметаною. Залишаємо в холодильнику на ніч для маринування.

Цибулю і моркву чистимо, миємо, нарізаємо кільцями.

Масло беремо холодне і нарізаємо пластинами.

Кладемо рибу на деко, змазане олією і перекладаємо нарізаними овочами. З верху кладемо масло і ставимо в духовку запікатися на 1 годину при температурі 180 градусів.

Запечена щука з овочами готова. До столу краще подавати теплою. Смачного!