Щука в духовці

У давні часи, щуку подавали до царського столу, як прикрасу. Але тепер ми можемо приготувати таке блюдо і для гостей і для сімейного обіду. А щоб риба була смачнішою, то готувати ми її будемо у духовці.

  • Основной ингредиент: щука
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • щука1 шт
  • лавровий лист2 шт
  • лимон1 шт
  • петрушка1 пучечок
  • чебрець2 вітки
  • сіль1 чайна ложка

Способ приготовления

Щуку потрібно очистити, випатрати. Миємо холодною водою і просушуємо.

Натираємо тушку риби сіллю в середині і зовні.

Петрушку миємо, стряхуємо від води і кладемо в черевце щуки. Потім туди кладемо чебрець, лавровий лист і перекладаємо рибу на деко застелене фольгою.

Лимонку миємо, нарізаємо на кружальця і кладемо поверх щуки.

Ставимо деко з рибою в розігріту духовку на 25-40 хвилин при температурі 180 градусів випікатися до готовності.

До столу рибу подавати охолодженою і прикрашеною свіжою зеленню. Смачного!