Пляцок на великдень
Пляцок - це смачна випічка, традиційна для Західної України. Його випікають у квадратній формі і розрізають на невеликі шматочки-тістечка. Начинкою для пляцка може буди зефір,мармелад або крем.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 400 г
- курячі яйця — 3 шт
- вершкове масло — 150 г
- цукор — 150 г
- сметана — 125 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- консервовані фрукти — 500 г
- мелені білі сухарі — 2 ст. ложки
- грецькі горіхи — 100 г
Способ приготовления
До масла кімнатної температури додаємо просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.
Жовтки розтираємо з цукром, додаємо до борошна і ще додаємо сметану і замішуємо тісто.
Форму для випікання вистилаємо пергаментом і викладаємо рівномірно тісто, роблячи бортики. Проколюємо тісто виделкою і випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 220 градусів, до зарум'янення.
Потім на готовий корж викладаємо консервовані фрукти, посипаємо сухарями і наверх покриваємо збитими білками з цукром.
На верх білків викладаємо січені горіхи і ставимо пектися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 170 градусів.
Пляцок охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!
- Дата публикации: 18.12.16 - 20:36
- Добавлен в кулинарную книгу: 0