Пляцок на великдень

Пляцок - це смачна випічка, традиційна для Західної України. Його випікають у квадратній формі і розрізають на невеликі шматочки-тістечка. Начинкою для пляцка може буди зефір,мармелад або крем.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне400 г
  • курячі яйця3 шт
  • вершкове масло150 г
  • цукор150 г
  • сметана125 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • консервовані фрукти500 г
  • мелені білі сухарі2 ст. ложки
  • грецькі горіхи100 г

Способ приготовления

До масла кімнатної температури додаємо просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо до борошна і ще додаємо сметану і замішуємо тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментом і викладаємо рівномірно тісто, роблячи бортики. Проколюємо тісто виделкою і випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 220 градусів, до зарум'янення.

Потім на готовий корж викладаємо консервовані фрукти, посипаємо сухарями і наверх покриваємо збитими білками з цукром.

На верх білків викладаємо січені горіхи і ставимо пектися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 170 градусів.

Пляцок охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!