Пиріг з вишнями на сметані

Сьогодні ми будемо готувати вишневий пиріг на сметанному тісті. Вишні для начинки можна використовувати, як свіжу так і заморожену і бажано без кісточок. Так на смак він буде ніжним та смачним.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • сметана250 г
  • курячі яйця2 шт
  • борошно пшеничне250 г
  • цукор1 стакан
  • вершкове масло100 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • ванільний цукор1 пакет
  • заморожені вишні350 г

Способ приготовления

Нагріваємо масло на маленькому вогні.

Яйця збиваємо цукром, вливаємо масло, сметану. Потім добавляємо розпушувач, ванільний цукор, просіяне борошно і замішуємо тісто.

Форму для запікання змазуємо маслом і застилаємо пергаментом. Виливаємо рівномірно тісто і на верх викладаємо вишню злегка вдавлюючи в тісто.

Ставимо пиріг у розігріту духовку на 45 хвилин при температурі 170 градусів до золотистого кольору. Готовність пирога обов'язково перевіряйте зубочисткою.

Пиріг з вишнями на сметані готовий. Перед подачею на стіл посипте цукровою пудрою. Смачного!