Булочки з цибулею та сиром фета

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Булочки з цибулею та сиром фета

Такі булочки люблю подавати до столу зі солодким чаєм.

  • Время приготовления: 2,5 часа
  • Количество порций: 8

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 285 г.
  • борошно кукурудзяне 15 г.
  • цукор 0,5 ст. ложки
  • сіль1 ч.ложка
  • дріжджі сухі 0,5 ч.ложки
  • сироватка (тепла) 200 мл.
  • масло вершкове15 г.
  • для начинки:
  • цибуля червона 1 шт.
  • цибуля ріпчаста1 шт.
  • фета200 г.
  • олія оливкова 1 ст.ложка
  • масло вершкове 1 ст.ложка
  • сіль, перець за смаком
  • орегано
  • крім того:
  • яйце - для змазування булочок

Способ приготовления

У глибокій мисці сухі дріжджі поєднати з просіяним через сито борошном (пшеничним та кукурудзяним). Зробити заглиблення в центрі, куди додати сіль, цукор, сироватку та все ретельно перемішати, насамкінець додати розтоплене вершкове масло. Замісити однорідне, еластичне тісто.
Накрити миску чистим рушником й залишити в теплі, без протягів, для підйому (близько години).

Потім тісто добре обім'яти, вимісити ще раз і розділити на 8 рівних частин.

З кожної частини тіста формувати кульки (при цьому руки смащую олією).
Деко застелити папером для випічки, розкласти на ньому булочки, накрити чистим рушником й залишити піднятися ще раз (близько 20 хвилин).

Тим часом, на оливковій олії з ложкою вершкового масла обсмажити нарізану кільцями цибулю. Приправити сіллю, перцем і орегано.

За допомогою склянки, у кожній булочці зробити в центрі заглиблення.

куди викласти начинку: обсмажену цибулю і посипати сиром фета. Краї тіста у булочок змастити за допомогою кісточки яйцем.

Випікати булочки у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Готові булочки перекласти на решітку для охолодження.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже гарні фото і булочки апетитні

Аватар пользователя llida
2 уровень

Дуже дякую, Ліда)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Отличные булочки!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Я теж в дріжджове тісто жири добаляю в кінці замісу. Ще намагаюсь хоча б частково добаляти жорнове чи висівкое борошно. Ваші булочки дуже апетині.

Аватар пользователя барахтянка
3 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катюша, такие аппетитные булочки, мне бы одну к кофе, пожалуйста. Люблю такое!!! Как всегда очень вкусно!

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо большое)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

яка краса))))))))))) буду завтра печь))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

дякую дуже)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Замечательные булочки!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень