Качка в духовці

Найкращий спосіб готування качки - це запекти її в духовці. Там вона краще пропечеться і збереже свої смакові якості. В загалом таке блюдо готують на святковий стіл.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качина тушка1 шт
  • соняшникова олія3 ст. ложки
  • вода2 стакана
  • спеції до качкиза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза маком

Способ приготовления

Тушку качки миємо і обрізаємо кінчики крилець. Робимо декілька надрізів щоб виходив пар.

Ставимо решітку на деко для запікання і наливаємо туда воду.

Качку змазуємо олією,солим, перчим за смаком. Зав'язуємо лапки ниткою .

Кладемо на решітку в розігріту духовку на 3 години при температурі 200 градусів. Обов'язково кожні 30 хвилин потрібно перевертати тушку. Запікаємо до золотистого кольору.

Качка в духовці готова. Смачного!