Смачний пляцок на великдень

Пляцок - це дуже смачна випічка, яку випікають у вигляді квадрата і розрізають на невеличькі шматочки. А щоб пляцок на великдень був смачним, для начинки можна брати мармелад, зефір.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне450 г
  • курячі яйця3 шт
  • вершкове масло170 г
  • цукор150 г
  • сметана120 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • консервовані фрукти500 г
  • зефір100 г
  • мелені білі сухарі2 ст. ложки
  • грецькі горіхи100 г

Способ приготовления

Беремо масло кімнатної температури, до нього додаємо просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо до борошна і ще додаємо сметану і замішуємо тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментом і викладаємо рівномірно тісто, роблячи бортики. Проколюємо тісто виделкою і випікаємо в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів, до зарум'янення.

На готовий корж викладаємо консервовані фрукти, зефір, посипаємо сухарями і наверх покриваємо збитими білками з цукром.

На верх білків викладаємо подрібнені горіхи і ставимо пектися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 170 градусів.

Пляцок охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу. Смачний пляцок на великдень готовий. Смачного!