Кекси в формочках
Кексики готуються, доволі просто. Вони чудово підіймаються у формочках та виходять дуже ніжними. Їх можна готувати з чорносливом з родзинками. Вони придають кексам неповторний аромат та смак.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 600 г
- кефір — 1 стакан
- курячі яйця — 2 шт
- цукор — 150 г
- вершкове масло — 100 г
- цукрова пудра — 30 г
- сода — 1 чайна ложка
- родзинки — 100 г
Способ приготовления
У глибокій мисці поєднуємо яйця з цукром та добре все збиваємо міксером. По частинах добавляємо просіяне борошно та перемішуємо.
До кефіру додаємо соду та перемішуємо. Залишаємо на 3 хвилини та додаємо до тіста.
Вершкове масло розтопити на паровій бані й також додати до тіста. Все перемішуємо до однорідної маси.
Родзинки промиваємо водою, просушуємо та додаємо до тіста, все перемішуємо.
Розкладаємо тісто по формочках. Випікаємо кекси в духовці при температурі 200 ºC на протязі 20-25 хвилин. Готові кекси дістаємо з духовку та даємо їм прохолонути. Далі, витягуємо з формочок, викладаємо на тарілку та посипаємо цукровою пудрою.
Кексики готові. Краще смакують з чашечкою чаю або кави. Смачного!
- Дата публикации: 07.01.17 - 10:55
- Добавлен в кулинарную книгу: 0