Кекси в формочках

Кексики готуються, доволі просто. Вони чудово підіймаються у формочках та виходять дуже ніжними. Їх можна готувати з чорносливом з родзинками. Вони придають кексам неповторний аромат та смак.

  • Основной ингредиент: изюм
  • Обобщенное название: кексы

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне600 г
  • кефір1 стакан
  • курячі яйця2 шт
  • цукор150 г
  • вершкове масло100 г
  • цукрова пудра30 г
  • сода1 чайна ложка
  • родзинки100 г

Способ приготовления

У глибокій мисці поєднуємо яйця з цукром та добре все збиваємо міксером. По частинах добавляємо просіяне борошно та перемішуємо.

До кефіру додаємо соду та перемішуємо. Залишаємо на 3 хвилини та додаємо до тіста.

Вершкове масло розтопити на паровій бані й також додати до тіста. Все перемішуємо до однорідної маси.

Родзинки промиваємо водою, просушуємо та додаємо до тіста, все перемішуємо.

Розкладаємо тісто по формочках. Випікаємо кекси в духовці при температурі 200 ºC на протязі 20-25 хвилин. Готові кекси дістаємо з духовку та даємо їм прохолонути. Далі, витягуємо з формочок, викладаємо на тарілку та посипаємо цукровою пудрою.

Кексики готові. Краще смакують з чашечкою чаю або кави. Смачного!