Пиріжки з картоплею в духовці
Пиріжки з картоплею- це дуже популярна випічка наших бабусь. А коли ми приготуємо їх у духовці, то вони будуть смачнішими , апетитними і менш калорійними.
Список ингредиентов
- картопля — 500 г
- цибуля — 2 шт
- борошно пшеничне — 600 г
- соняшникова олія — 50 мл
- вершкове масло — 50 г
- сухі дріжджі — 1 пачка
- вода — 250 мл
- курячі жовтки — 2 шт
- сіль — за смаком
Способ приготовления
В просіяне борошно добавляємо дріжджі, теплу воду, яйця, цукор, сіль, олію і замішуємо тісто. Накриваємо полотенцем і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Картоплю миємо, чистимо і відварюємо. Проціджуємо добавляємо сіль, яйце, масло, товчемо до однорідної маси.
Цибулю чистимо, дрібно кришимо і обсмажуємо на олії. Добавляємо в пюре смажену цибулю і перемішуємо і даємо трохи охолонути
Тісто розділяємо на рівні частинки накладаємо начинку. Ліпимо пиріжки і залишаємо на 20 хвилин, щоб підійшли.
Потім пиріжки змазуємо жовтком. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Після випікання накриваємо полотенцем і залишаємо на 10 хвилин.
Пиріжки з картоплею в духовці готові. До столу краще подавати з сметаною. Смачного!
- Дата публикации: 07.01.17 - 11:06
- Добавлен в кулинарную книгу: 0