Пиріжки з картоплею в духовці

Пиріжки з картоплею- це дуже популярна випічка наших бабусь. А коли ми приготуємо їх у духовці, то вони будуть смачнішими , апетитними і менш калорійними.

Список ингредиентов

  • картопля500 г
  • цибуля2 шт
  • борошно пшеничне600 г
  • соняшникова олія50 мл
  • вершкове масло50 г
  • сухі дріжджі1 пачка
  • вода250 мл
  • курячі жовтки2 шт
  • сільза смаком

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо дріжджі, теплу воду, яйця, цукор, сіль, олію і замішуємо тісто. Накриваємо полотенцем і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Картоплю миємо, чистимо і відварюємо. Проціджуємо добавляємо сіль, яйце, масло, товчемо до однорідної маси.

Цибулю чистимо, дрібно кришимо і обсмажуємо на олії. Добавляємо в пюре смажену цибулю і перемішуємо і даємо трохи охолонути

Тісто розділяємо на рівні частинки накладаємо начинку. Ліпимо пиріжки і залишаємо на 20 хвилин, щоб підійшли.

Потім пиріжки змазуємо жовтком. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Після випікання накриваємо полотенцем і залишаємо на 10 хвилин.

Пиріжки з картоплею в духовці готові. До столу краще подавати з сметаною. Смачного!