Тушкована качка

На свято завжди готують щось особливе і обов'язково м'ясну страву. Сьогодні ми Вам пропонуємо пиготувати соковиту та смачну тушковану качку.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка1 шт
  • яблука4 шт
  • соняшникова олія50 мл
  • спеції до качкиза смаком
  • вода500 мл
  • лавровий лист3 шт
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Беремо тушку качки миємо і витираємо паперовим рушником. Намазуємо качку спеціями, перцем, сіллю. Залишаємо тушку в холодильнику на 1 годину для маринування.

Яблука миємо, чистимо і нарізаємо на великі шматки.

Начиняємо качку яблуками, зашиваємо і перекладаємо в утятницю.

Потім наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий лист і тушимо 1 годину на газу, на маленькому вогні.

Після того, як качка звариться, підсмажуємо її на олії з обох боків до золотистого кольору.

Тушкована качка готова. Подавати до столу гарячою. Смачного!