Жарені пиріжки на соді
Жарені пиріжки можна готувати й на соді. Для приготування непотрібно багато часу а начинку можна брати на свій смак. Такі пиріжки зручно брати з собою для обіднього перекусу.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 500 г
- кефір — 300 мл
- сода харчова — 1 чайна ложка
- цукор — 1 ст. ложка
- соняшникова олія — 200 г
- курячі яйця — 1 шт
- картопля — 500 г
- цибуля — 2 шт
- вода — 1 л
- сіль — за смаком
Способ приготовления
Збиваємо яйця з сіллю та цукром.
До кефіру кімнатної температури додаємо соду чекаємо 5 хвилин пока погаситься.
Потім добавляємо до яєчної суміші та перемішуємо.
Далі, просіюємо борошно й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
Картоплю миємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо за смаком й відварюємо до готовності. Потім, воду зливаємо та перетворюємо картоплю в пюре.
Цибулю чистимо, миємо та подрібнюємо ножем.
На розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю й обсмажуємо до золотистого відтінку.
До картопляного пюре додаємо цибулю, сіль, перець за смаком і перемішуємо.
Тісто ділимо на рівні частини. Кожну частину розкачуємо, по середині викладаємо начинку й ліпимо пиріжки.
Далі, на розігріту сковороду з олією викладаємо пиріжки й обсмажуємо з обох сторін до золотої, хрусткої скоринки.
Жарені пиріжки на соді готові. Смачного!
- Дата публикации: 09.01.17 - 19:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 0