Жарені пиріжки на соді

Жарені пиріжки можна готувати й на соді. Для приготування непотрібно багато часу а начинку можна брати на свій смак. Такі пиріжки зручно брати з собою для обіднього перекусу.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • кефір300 мл
  • сода харчова1 чайна ложка
  • цукор1 ст. ложка
  • соняшникова олія200 г
  • курячі яйця1 шт
  • картопля500 г
  • цибуля2 шт
  • вода1 л
  • сільза смаком

Способ приготовления

Збиваємо яйця з сіллю та цукром.

До кефіру кімнатної температури додаємо соду чекаємо 5 хвилин пока погаситься.

Потім добавляємо до яєчної суміші та перемішуємо.

Далі, просіюємо борошно й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.

Картоплю миємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо за смаком й відварюємо до готовності. Потім, воду зливаємо та перетворюємо картоплю в пюре.

Цибулю чистимо, миємо та подрібнюємо ножем.

На розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю й обсмажуємо до золотистого відтінку.

До картопляного пюре додаємо цибулю, сіль, перець за смаком і перемішуємо.

Тісто ділимо на рівні частини. Кожну частину розкачуємо, по середині викладаємо начинку й ліпимо пиріжки.

Далі, на розігріту сковороду з олією викладаємо пиріжки й обсмажуємо з обох сторін до золотої, хрусткої скоринки.

Жарені пиріжки на соді готові. Смачного!