Смачний пляцок

Пляцок - це традиційна випічка на Західній Україні. Він схожий на торт або тістечко, так як після випікання розрізається на ромбики. Краще підійде для сімейного чаювання.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне500 г
  • вершкове масло200 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор150 г
  • сметана180 мл
  • розпушувач1 чайна ложка
  • консервована вишня300 г
  • мелені білі сухарі2 ст. ложки
  • грецькі горіхи100 г

Способ приготовления

До масло кімнатної температури, додаємо просіяне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.

Яєчні жовтки розтираємо з цукром.

До яєчної суміші додаємо сметану перемішуємо. Потім все додаємо до борошна і замішуємо тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментом і викладаємо рівномірно тісто, роблячи бортики. Проколюємо тісто виделкою і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів, до зарум'янення.

На готовий корж викладаємо консервовані вишні, посипаємо сухарями і наверх покриваємо збитими білками з цукром.

На верх білків викладаємо подрібнені горіхи і ставимо пектися в розігріту духовку на 25 хвилин при температурі 170 градусів.

Пляцок охолоджуємо, нарізаємо і подаємо до столу.

Смачний пляцок готовий. Смачного!