Запечена ціла курка

Страви з курячого м'яса найпоширеніші на Україні. Тому, що воно ніжне та дієтичне і готувати його нескладно. Сьогодні ми будемо запікати цілу курицю з хрусткою скоринкою на святковий стіл.

Список ингредиентов

  • курка2 кг
  • оливкова олія5 ст. ложок
  • рідкий мед4 ст. ложки
  • дижонська гірчиця1 ст. ложка
  • спеції до куркиза смаком
  • соєвий соус2 ст. ложки
  • сільза смаком

Способ приготовления

Тушку куриці миємо і обтираємо паперовим рушником.

Готуємо маринад. Змішуємо мед, сіль, гірчицю, спеції і соєвий соус.

Курицю змазуємо маринадом з усіх боків. Обгортуємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 3-4 години для маринування.

Виймаємо з холодильника і протираємо паперовим рушником.

Перекладаємо у форму для запікання і змазуємо маринадом. Ставимо в розігріту духовку на 1 годину при температурі 200 градусів і запікаємо до готовності.

Запечена ціла курка готова. Подавати до столу з овочевим салатом та картопляним пюре.. Смачного!