Торт з вишнями
Торт з вишнями готувати нескладно, адже жодне свято не проходить без десерту. Завдяки вишневій начинці торт набуває неабиякого смаку та соковитості.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 2 стакани
- сметана — 650 мл
- вишні заморожені — 400 г
- курячі яйця — 4 шт
- цукор — 300 г
- вершкове масло — 150 г
- какао — 3 ст. ложки
- розпушувач — 1 ст. ложка
- желатин — 20 г
- ванільний цукор — за смаком
Способ приготовления
Яєчні білки з цукром збиваємо міксером доки не утвориться стійка піна. Потім додаємо яєчні жовтки та добре перемішуємо міксером.
Вершкового масла розтопити та трохи охолодити. Вливаємо до яєчної піни та злегка збити міксером.
Борошно просіюємо з розпушувачем. Поступово всипаємо його до яєчної маси, перемішуючи міксером на маленькій швидкості.
Додаємо какао та ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Виливаємо у неї тісто та розрівнюємо поверхню.Ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів, та випікаємо до готовності приблизно 25-30 хвилин.
Охолоджуємо його та розрізаємо на два коржі.
Вишні розморозити та дати стекти зайвому соку.
Сметану добре збиваємо з цукром. Желатин розчинити у 100 мл гарячої води. Також його можна розчинити на водяній бані. Тонкою цівкою вливаємо до сметани, постійно розмішуючи міксером.
Нижній корж викладаємо у роз'ємну форму . Виливаємо зверху половину крему та викладаємо на нього вишні. Трохи вишень залишити для прикрашання торту.
Ставимо на 20 хвилин у холодильник, щоб крем злегка застиг. Потім накриваємо другим коржем та заливаємо рештою крему. Прикрашаємо вишнями і знову у холодильник на декілька годин до повного застигання крему.
Торт з вишнями готовий. Смачного!
- Дата публикации: 13.01.17 - 08:50
- Добавлен в кулинарную книгу: 0