Качка з яблуками і чорносливом

Качка з яблуками і чорносливом - це ідеальне блю для будь-якого свята. Качка запечена в рукаві і нафарширована яблуками та чорносливом, виходить ароматною, сочною та м'якою.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка2 кг
  • яблука1 кг
  • чорнослив100 г
  • мед15 г
  • оливкова олія20 мл
  • часник2 зубчика
  • зеленьза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком
  • лимон1 шт
  • прованські травиза смаком

Способ приготовления

Спочатку потрібно приготувати соус. До олії додаємо мед і ретельно перемішуємо. Потім добавляємо розтертий базилик, видавлений часник, прованські трави і змішуємо.

Качку миємо і просушуємо. Потім за допомогою кухонної кісточки змазуємо качку зверху і всередині зробленим маринадом. Заматуємо качку кухонною плівкою і ставимо до холодильника на 2 години для маринування.

Чорнослив заливаємо теплою водою і коли він набухне воду зливаємо. Потім промиваємо водою і просушуємо.

Яблука миємо, нарізаємо великими шматками і зверху поливаємо лимонним соком.

Беремо промариновану качку і фаршируємо спочатку чорносливом а потім яблуками. Качку зашиваємо ниткою або скріплюємо зубочистками.

Перекладаємо качку в рукав і кладемо решту яблук. Ставимо пектися в розігріту духовку на 1 годину при температурі 20 градусів.Потім пакет розрізаємо і утвореним соком поливаємо качку. Знову ставимо випікатися на 40 хвилин але вже при 180градусі до золотистої скоринки.

Качка з яблуками і чорносливом готова.Смачного!