Пляцок з маком і сиром

Пляцок з маком і сиром - це дуже смачний десерт. Готувати його нескладно, він виходить ніжним та пухким.

  • Основной ингредиент: мак
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • мак100 г
  • сир100 г
  • борошно пшеничне3 стакани
  • цукор300 г
  • курячі яйця4 шт
  • сметана200 г
  • маргарин250 г
  • вершкове масло1 ст. ложка
  • розпушувач1 чайна ложка

Способ приготовления

Маргарин перетираємо з цукром і жовтками.

Додаємо сметану, просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Розділяємо тісто на дві частини і ставимо до холодильника на 30 хвилин.

Мак заливаємо кип'яченою водою і залишаємо,щоб набух. Потім перетираємо з цукром.

Добавляємо до сиру цукор і за допомогою міксера збиваємо до однорідності.

Розкатуємо одну частину тіста і викладаємо на деко для випікання. На тісто кладемо сирну масу і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім розкатуємо другу частину тіста. Змазуємо яєчним жовтком і викладаємо макову суміш. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Спечені коржі кладемо один на один і змазуємо збитою сметаною з цукром.

Пляцок з маком і сиром готовий. Смачного!