Сирний пляцок

Сирний пляцок - це смачна випічка до сімейного чаювання. Завдяки домашньому сиру пляцок виходить ніжним та красивим.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сир1 кг
  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця8 шт
  • цукор2 стакани
  • вершкове масло300 г
  • манка2 ст. ложки
  • какао2 ст. ложки
  • розпушувач1 чайна ложка
  • родзинкиза смаком

Способ приготовления

Вершкове масла розтираємо з просіяним борошном до утворення крихти.

Яйце збиваємо з 1 склянкою цукру за допомогою міксера. Додаємо розпушувач та какао і ретельно перемішуємо.

Потім вливаємо до масляної крихти і замішуємо м'яке тісто. Загортуємо його у пакет та ставимо на 2 години у холодильник.

Яйця розділяємо на білки та жовтки. Збиваємо жовтки міксером з 1 стаканом цукру.

Потім додаємо сир та ретельно перемішуємо.

Родзинки миємо та обсушуємо.

Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо. До сирної маси додаємо родзинки та розтоплене масло і розмішати до однорідності.

Білки збиваємо міксером до утворення стійкої міцної піни. Додати її до сирної маси та обережно перемішати знизу вгору до однорідності.

Тісто розділяємо на 2 частини. Одну викладаємо у форму для випікання та рівномірно розподіляємо, зробивши бортики. Зверху викладаємо сирну масу і рівномірно натираємо на неї на крупній тертці другу частину тіста.

Ставимо у розігріту духовку температурою 200 градусів, та випікати до готовності приблизно 60 хвилин.

Сирний пляцок готовий. Смачного!