Сирний пляцок
Сирний пляцок - це смачна випічка до сімейного чаювання. Завдяки домашньому сиру пляцок виходить ніжним та красивим.
Список ингредиентов
- сир — 1 кг
- борошно пшеничне — 3 стакани
- курячі яйця — 8 шт
- цукор — 2 стакани
- вершкове масло — 300 г
- манка — 2 ст. ложки
- какао — 2 ст. ложки
- розпушувач — 1 чайна ложка
- родзинки — за смаком
Способ приготовления
Вершкове масла розтираємо з просіяним борошном до утворення крихти.
Яйце збиваємо з 1 склянкою цукру за допомогою міксера. Додаємо розпушувач та какао і ретельно перемішуємо.
Потім вливаємо до масляної крихти і замішуємо м'яке тісто. Загортуємо його у пакет та ставимо на 2 години у холодильник.
Яйця розділяємо на білки та жовтки. Збиваємо жовтки міксером з 1 стаканом цукру.
Потім додаємо сир та ретельно перемішуємо.
Родзинки миємо та обсушуємо.
Розтоплюємо вершкове масло та охолоджуємо. До сирної маси додаємо родзинки та розтоплене масло і розмішати до однорідності.
Білки збиваємо міксером до утворення стійкої міцної піни. Додати її до сирної маси та обережно перемішати знизу вгору до однорідності.
Тісто розділяємо на 2 частини. Одну викладаємо у форму для випікання та рівномірно розподіляємо, зробивши бортики. Зверху викладаємо сирну масу і рівномірно натираємо на неї на крупній тертці другу частину тіста.
Ставимо у розігріту духовку температурою 200 градусів, та випікати до готовності приблизно 60 хвилин.
Сирний пляцок готовий. Смачного!
- Дата публикации: 17.01.17 - 15:56
- Добавлен в кулинарную книгу: 0