Пляцок з маком і кокосовою стружкою

Пляцок з маком і кокосовою стружкою - це випічка Західної України. Своїм виглядом він нагадує європейський торт а на смак він неперевершений. Такі пляцки готують на великі свята, весілля.

  • Основной ингредиент: мак
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця5 шт
  • цукор300 г
  • маргарин250 г
  • сметана300 г
  • мак100 г
  • кокосова стружка100 г
  • вода200 мл
  • розпушувач1 чайна ложка
  • вершкове масло1 ст. ложка

Способ приготовления

Маргарин кімнатної температури перетираємо з цукром і жовтками.

Додаємо 100 грам сметани, просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Розділяємо тісто на дві частини і ставимо до холодильника на 30 хвилин.

Мак заливаємо кип'яченою водою і залишаємо,щоб набух. Потім перетираємо з цукром.

Білки збиваємо з цукром , додаємо кокосову стружку і міксера збиваємо до однорідності.

Розкатуємо одну частину тіста і викладаємо на деко для випікання. На тісто кладемо макову начинку і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім розкатуємо другу частину тіста і змазуємо кокосовою сумішю. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Спечені коржі кладемо один на один і змазуємо збитою сметаною з цукром.

Пляцок з маком і кокосовою стружкою готовий. Смачного!