Пляцок з маком і кокосовою стружкою
Пляцок з маком і кокосовою стружкою - це випічка Західної України. Своїм виглядом він нагадує європейський торт а на смак він неперевершений. Такі пляцки готують на великі свята, весілля.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 3 стакани
- курячі яйця — 5 шт
- цукор — 300 г
- маргарин — 250 г
- сметана — 300 г
- мак — 100 г
- кокосова стружка — 100 г
- вода — 200 мл
- розпушувач — 1 чайна ложка
- вершкове масло — 1 ст. ложка
Способ приготовления
Маргарин кімнатної температури перетираємо з цукром і жовтками.
Додаємо 100 грам сметани, просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Розділяємо тісто на дві частини і ставимо до холодильника на 30 хвилин.
Мак заливаємо кип'яченою водою і залишаємо,щоб набух. Потім перетираємо з цукром.
Білки збиваємо з цукром , додаємо кокосову стружку і міксера збиваємо до однорідності.
Розкатуємо одну частину тіста і викладаємо на деко для випікання. На тісто кладемо макову начинку і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Потім розкатуємо другу частину тіста і змазуємо кокосовою сумішю. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Спечені коржі кладемо один на один і змазуємо збитою сметаною з цукром.
Пляцок з маком і кокосовою стружкою готовий. Смачного!
- Дата публикации: 19.01.17 - 12:25
- Добавлен в кулинарную книгу: 0