Слойка з яблуками

Слойка з яблуками - це дуже простий рецепт із слойоного тіста. На смак пиріг виходить соковитий із хрусткою скоринкою. Чудово підійде для сімейного чаювання.

Список ингредиентов

  • листкове тісто бездріжджове500 г
  • яблука300 г
  • курячі яйця1 шт
  • цукор100 г
  • родзинки100 г

Способ приготовления

Родзинки промиваємо і запарюємо в гарячій воді.

Яблука миємо, чистимо від шкірки та серцевини і нарізаємо їх шматочками.

Розморожене тісто розкатуємо в прямокутний пласт шириною 30 см та товщиною 5 мм.

Тісто акуратно перекладаємо на деко застелене пергаментним папером. Вздовж всього пласта по центру викладаємо яблука та обсушені родзинки. Рівномірно посипаємо начинку цукром. На вільних краях тіста робомо декілька діагональних надрізів. Складаємо їх на начинку в шаховому порядку. Переплітаємо смужки так, щоб начинка була повністю покрита тістом. Змазуємо курячим яйцем.

Ставимо в розігріту духовку на 200 градусів та випікаємо до готовності приблизно 30-40 хвилин. Дати слойці охолонути та порізати шматочками.

Слойка з яблуками готова. Смачного!