Яблучний штрудель
Яблучний штрудель виходить дуже хрустким та ароматно смачним. Він обов'язково сподобається вашим рідним, під час сімейного чаювання.
Список ингредиентов
- яблука — 6 шт
- борошно пшеничне — 300 г
- вода — 150 мл
- цукор — 150 г
- вершкове масло — 150 г
- соняшникова олія — 50 мл
- родзинки — 70 г
- хлібні сухарі — 50 г
- кориця — 1 чайна ложка
- грецькі горіхи — 100 г
- лимонний сік — за смаком
- сіль — за смаком
Способ приготовления
В просіяне борошно додаємо сіль, воду, олію і ретельно замішуємо еластичне тісто. Формуємо кульку, змазуємо маслом і обгортуємо харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин.
На сковороді розтопити грам 30 вершкового масла і покласти туди подрібнені сухарі. Смажимо їх декілька хвилин постійно помішуючи та охолоджуємо.
Родзинки промиваємо та просушуємо.
Горіхи подрібнюємо. Яблука миємо, чистимо та нарізаємо на шматки , скроплюючи лимонним соком.
У миску висипаємо яблука, родзинки, горіхи і все ретельно перемішуємо.
Тісто розкатуємо, перекладаємо на рушник посипаний борошном і руками розтягуємо до прозорості, товсті краї можна обрізати.
Поверхню тіста змазуємо маслом та посипаємо сухарями. На верх сухарів викладаємо начинку і за допомогою рушника пласт згортуємо у рулет, підгортуючи краї тіста.
Деко для випікання застелаємо пергаментом і викладаємо штрудель швом до низу. Змазуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів. випікаємо 40-45 хвилин до готовності. В процесі випікання потрібно двічі змащувати маслом. Готовий штрудель також змастіть маслом.
Яблучний штрудель готовий. Перед подачею до столу притрусіть цукровою пудрою. Смачного!
- Дата публикации: 19.01.17 - 20:44
- Добавлен в кулинарную книгу: 0