Яблучний штрудель

Яблучний штрудель виходить дуже хрустким та ароматно смачним. Він обов'язково сподобається вашим рідним, під час сімейного чаювання.

Список ингредиентов

  • яблука6 шт
  • борошно пшеничне300 г
  • вода150 мл
  • цукор150 г
  • вершкове масло150 г
  • соняшникова олія50 мл
  • родзинки70 г
  • хлібні сухарі50 г
  • кориця1 чайна ложка
  • грецькі горіхи100 г
  • лимонний сікза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

В просіяне борошно додаємо сіль, воду, олію і ретельно замішуємо еластичне тісто. Формуємо кульку, змазуємо маслом і обгортуємо харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин.

На сковороді розтопити грам 30 вершкового масла і покласти туди подрібнені сухарі. Смажимо їх декілька хвилин постійно помішуючи та охолоджуємо.

Родзинки промиваємо та просушуємо.

Горіхи подрібнюємо. Яблука миємо, чистимо та нарізаємо на шматки , скроплюючи лимонним соком.

У миску висипаємо яблука, родзинки, горіхи і все ретельно перемішуємо.

Тісто розкатуємо, перекладаємо на рушник посипаний борошном і руками розтягуємо до прозорості, товсті краї можна обрізати.

Поверхню тіста змазуємо маслом та посипаємо сухарями. На верх сухарів викладаємо начинку і за допомогою рушника пласт згортуємо у рулет, підгортуючи краї тіста.

Деко для випікання застелаємо пергаментом і викладаємо штрудель швом до низу. Змазуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів. випікаємо 40-45 хвилин до готовності. В процесі випікання потрібно двічі змащувати маслом. Готовий штрудель також змастіть маслом.

Яблучний штрудель готовий. Перед подачею до столу притрусіть цукровою пудрою. Смачного!