Пляцки з маком і сиром
Пляцок з маком та сиром дуже ситний та смачний пиріг на святковий стіл. Також можна приготувати і для сімейного чаювання.
Список ингредиентов
- сир — 120 г
- мак — 120 г
- борошно пшеничне — 3 стакани
- курячі яйця — 2 шт
- цукор — 300 г
- маргарин — 200 г
- сметана — 200 г
- вершкове масло — 2 ст. ложки
- розпушувач — 1 чайна ложка
Способ приготовления
Розтоплений маргарин перетираємо з цукром і жовтками.
Додаємо сметану, просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідної маси, замішуючи тісто.
Розділяємо тісто на дві частини і ставимо до холодильника на 30 хвилин.
Мак заливаємо кип'яченою водою і залишаємо,щоб набух. Воду зливаємо і перетираємо з цукром.
Добавляємо до сиру цукор і за допомогою міксера збиваємо до однорідності.
Розкатуємо одну частину тіста і викладаємо на деко для випікання. На тісто кладемо сирну масу і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Потім розкатуємо другу частину тіста. Змазуємо яєчним жовтком і викладаємо макову суміш. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Спечені коржі кладемо один на один і змазуємо збитою сметаною з цукром. Після випікання охолоджуємо і нарізаємо на пляцки.
Пляцки з маком і сиром готові. Смачного!
- Дата публикации: 19.01.17 - 21:23
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)