Пляцки з маком і сиром

Пляцок з маком та сиром дуже ситний та смачний пиріг на святковий стіл. Також можна приготувати і для сімейного чаювання.

  • Основной ингредиент: мак
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сир120 г
  • мак120 г
  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця2 шт
  • цукор300 г
  • маргарин200 г
  • сметана200 г
  • вершкове масло2 ст. ложки
  • розпушувач1 чайна ложка

Способ приготовления

Розтоплений маргарин перетираємо з цукром і жовтками.

Додаємо сметану, просіяне борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо до однорідної маси, замішуючи тісто.

Розділяємо тісто на дві частини і ставимо до холодильника на 30 хвилин.

Мак заливаємо кип'яченою водою і залишаємо,щоб набух. Воду зливаємо і перетираємо з цукром.

Добавляємо до сиру цукор і за допомогою міксера збиваємо до однорідності.

Розкатуємо одну частину тіста і викладаємо на деко для випікання. На тісто кладемо сирну масу і випікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім розкатуємо другу частину тіста. Змазуємо яєчним жовтком і викладаємо макову суміш. Ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Спечені коржі кладемо один на один і змазуємо збитою сметаною з цукром. Після випікання охолоджуємо і нарізаємо на пляцки.

Пляцки з маком і сиром готові. Смачного!