Простий пляцок з повидлом

Простий пляцок з повидлом можна приготувати до ранкової кави. На смак він виходить ніжним та смачним. Зверху його можна прикрасити вершками або сметанним кремом.

Список ингредиентов

  • повидло200 г
  • борошно пшеничне2 стакани
  • кефір1 стакан
  • курячі яйця2 шт
  • цукор100 г
  • сода1 чайна ложка

Способ приготовления

Збиваємо яйця з цукром до пишності. Вливаємо кефір , все перемішуємо.

Просіюємо борошно з содою та замішуємо тісто до сметаноподібної густоти.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо половину тіста й розрівнюємо його. Потім викладаємо повидло і виливаємо решту тіста. Ставимо пляцок у розігріту духовку на 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Дістаємо пляцок із духовки й даємо йому охолонути. Потім виймаємо з форми й подаємо на стіл. Смачного!