Абрикосовий джем

Абрикосовий ждем готувати нескладно та легко з цим впорається люба господиня. Головне постійно мішати та знімати пінку.

Список ингредиентов

  • абрикоси1 кг
  • цукор1 кг
  • лимонна кислота1/4 чайної ложки

Способ приготовления

Абрикоси миємо, видаляємо кісточки, пропускаємо через м'ясорубку або збиваємо блендером до пюре.

Добавляємо цукор, ретельно перемішуємо і залишаємо на 1 годину.

Варимо пюре на маленькому вогні, доводимо до кіпіння і постійно помішуємо. Добавляємо лимонну кислоту та варимо 10 хвилин, постійно знімаємо пінку. Коли пінка зникне варимо 5 хвилин. Відразу розливаємо в стерелізовані банки і закатуємо металевими кришками.

Абрикосовий джем готовий. Смачного!